colour style colour style colour style colour style

Felhívás! Lakossági fórum 2017.07.19. 18:00

2017. július 19-én szerdán, 18:00 órától LAKOSSÁGI FÓRUMOT tartunk a készülő Településképi Arculati Kézikönyvvel kapcsolatban.

Helyszín: Polgármesteri Hivatal tanácsterme

 

Tisztelt Lakosság!

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/212. (XI.8.) Kormányrendelet 29/A.§-nak megfelelően, ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Újlengyel Község Önkormányzata a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény értelmében Településképi Arculati Kézikönyv készítését indítja el.

 

Településképi Arculati Kézikönyv nevéhez méltóan településünk sajátos, egyedi arcát, különösen pedig védendő értékeiket hivatottak bemutatni, elsősorban a lakosság és a döntéshozók tájékoztatását segítő, szemléletformáló eszköz. Célja, hogy lényegre törően, mindenki számára érthető módon mutassa be a település építészeti arculatát meghatározó jellemzőket, épített és természeti értékeket, valamint a közös lakókörnyezet minőségi alakításával kapcsolatos elvárásokat, javaslatokat. A kézikönyv összegyűjti a település helyi építészeti stílusjegyeit és azokat a minőségi elvárásokat, melyeket egy építkezésnél figyelembe kell venni. Az elkészült kiadvány közérthető formában, jó példák bemutatásával segítséget nyújt az építtetők és építészek számára is annak érdekében, hogy esztétikus otthonok és épületek alakulhassanak ki.

Az Arculati Kézikönyv készítésénél kiemelten fontos szempont, hogy azt széles körű helyi támogatás övezze, hiszen hosszú távon befolyásolja a település épített és természeti környezetének alakulását, így a település életét, a helyi lakosság lakókörnyezetét. Ezért készítésébe be kell vonni a lakosságot, hogy érdemi módon beleszólhassanak otthonuk, környezetük alakításába.

 

 

A Településképi Arculati Kézikönyv készítésével kapcsolatos véleményét, észrevételeit, ötleteit az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk!

Szívesen várunk fényképeket értékesnek ítélt építészeti részletekről, terekről, utcákról, egyedi/követendő/kortárs épületekről. Fontos, hogy a fényképek küldésénél a szövegben jelöljék meg, hogy hol található a fényképezett objektum.

 

Az Arculati Kézikönyv tervezettel kapcsolatos lakossági vélemény-nyilvánításra a partnerségi egyeztetés keretében kerül sor a jövőben. A véleményezési dokumentum a www.ujlengyel.hu oldalon lesz elérhető.

 

A Kézikönyvvel kapcsolatos előzetes tájékoztatásra, közös gondolkodásra

2017. július 19-én szerdán, 18:00-tól 

LAKOSSÁGI FÓRUMOT

tartunk!

Helyszín: Polgármesteri Hivatal

 

Segítségüket és észrevételeiket előre is köszönjük!

 

 

Újlengyel Község Önkormányzata