colour style colour style colour style colour style

Akikre büszkék vagyunk

Hornyák Evelin

A festés és a rajzolás már gyermekkorom óta az életem része. Általános iskola alatt rengeteg helyi és környékbeli rajzversenyen vettem részt. Rendszerint az első három helyezett közt szerepeltem. 2005 és 2007 között háromszor indultam a Paletta Országos Művészeti és Tanulmányi Versenyén, ahol 11., 5, és 1. helyezéseket értem el. Általános iskolai utolsó évemben ismertem meg Závodszky Ferencet, akitől a mai napig a legtöbbet tanulok. Nagy hatást gyakorol rám emberileg és szakmailag, ezért őt tartom mesteremnek. 2009-ben két képemet zsűrizték be a Dabasi Kistérség Műkedvelő Alkotóinak 2. Képző- és Iparművészeti kiállítására. 2009-től minden évben kiállítok az Újlengyeli Falunap keretei közt. 2012 óta a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának festő szakos hallgatója vagyok. A későbbiekben tanítani szeretnék és lehetőség szerint kiállítani.

HE kp

Hornyák Evelin festménye

 

Kaldeneker György
Újlengyel szülötte, gyermekkora óta szeret a konyhában sündörögni, a főzés szeretetéről akkor szerzett tapasztalatai, élményei felnőtt koráig elkísérték, pályaválasztását alapvetően meghatározták.
Szakmai karrierje szempontjából igen jelentősnek bizonyult a Kanada Budapesti Nagykövetségén szakácsként eltöltött tíz év, amely alatt öt nagykövetet szolgált ki. A szakács mesterséget hivatásának és hobbijának is tekinti egyben, tapasztalairól írt tudósításai megjelennek az interneten, főzési tanácsait televíziós és rádiós műsorokban ismerhetik meg a gasztronómia iránt érdeklődők.
A média által sokarcú, kreatív egyéniségként jellemzett ételművész nyughatatlan kísérletező, folyamatosan új, szokatlan, meglepő ízkombinációkat próbál ki, saját fotóival illusztrált receptjeit megosztja a főzés szerelmeseivel.

http://www.kaldeneker.hu/

Kaldeneker Gyorgy szakacs

 

Kaldenekker József

 

1991.október 20-án született. 2016. áprilisában megnyerte a 36. Nemzetközi Ifjúsági Gasztonómiai Versenyt, valamint ugyanott és akkor, a szakács különdíjat is. Külön dicsőség, hogy a Gundel Károly Szakközépiskola rendezésében került sor a versenyre, amelynek befejezését követően Franciaországban folytatta szakács tanulmányait melyeket idén sikeresen zárt. A francia csapat kapitányaként vett részt a megmérettetésen, ahol tanárai és családja büszkeségére duplán megnyerte a versenyt.

 2016 KJ szakacs12016 KJ szakacs22016 KJ szakacs3

 

MagyaRock


A zenekar 2006-ban alakult, jelenlegi formája 2011 óta működik. Saját dalokat, és feldolgozásokat játszunk. Repertoárunkban megtalálhatóak a régi heavy metal nagyjai a Pokolgéptől kezdve az Ossianon keresztül akár a Moby Dickig, de az új rock'n'roll királyokról sem feledkezünk meg, így a közönség élvezheti a Road, Depresszió, vagy akár Tankcsapda slágereket is.


http://www.mrock.hu/


https://www.facebook.com/magyarockzkr?fref=ts

 

 Magyarockmindenki

 

Nyitrai Dalma


2014 tavaszán egy ismerősöm felvetette nekem azt az ötletet, hogy jelentkezzek a Miss International Hungary szépségversenyre. Nekem kiskori álmom az, hogy egyszer szépségkirálynő lehessek ezért az ő- és mások indíttatására úgy döntöttem, jelentkezem. Bejutottam Magyarország legszebb 24 lánya közé, ebből már csak 17-en vagyunk, és 12 lány juthat majd végleg be a döntőbe. A versenyben eddig eltöltött időm alatt már most úgy érzem rengeteget tanultam és felejthetetlen élményekkel gazdagodtam, remélem, még nagyon sok időt tölthetek itt.

NyitraiDalma1

 

 

Sárközi Ákos

1994-ben költözött Újlengyelbe szüleivel és testvéreivel. Innen indult szakmai karrierje is. Első munkahelye is Újlengyelhez kötődik. Kreativitásának első lépései fotózással, az újlengyeli hétköznapok, emberek megörökítésével kezdődött. Mint minden fiatal, aki keresi az eszközt gondolatvilága és kreativitása kifejezéséhez, Ákos is eszközöket keresett, amit végül a "Szakácsművészetben" talált meg!
Első példaképe a Nagymamája, aki szintén szakács volt, majd Édesanyja később Anyósa főztjeiből is merített. Sok konyhában megfordult, végigmászva a sikerhez vezető göröngyös lépcsőfokokat.
A budapesti Vista Cafe után a Dorottya Udvar nagy kapacitású konyháját vezette. Innen került az Alabárdos étterembe Bicsár Attila séf mellé helyettesnek. Az igazi kreatív munka itt kezdődött a kiváló séf mellett és támogatásával.

Innen indult 2007-ben a "Hagyomány és Evolúció" Szakácsversenyen ahol első helyen került a döntőbe: "Minden zsűritagnál első helyen végzett, így abszolút első: Sárközi Ákos, sous chef, Alabárdos. Étele több zsűritagtól 15 pontot kapott, vagyis egy Michelin-csillagos szintnek ítélték tányérját."
Ezt követően Portugáliában a két Michelin csillagos Villa Joyában volt lehetősége ismereteket szerezni melyet az Alabárdos, később és jelenleg is a Borkonyhában kamatoztat.

„Mi a konyhafilozófiám? Szeretnék egy ízekben gazdag konyhát vinni. Ha mégis valamilyen stílust kell meghatároznom, akkor azt mondanám, hogy „szabad". Sok esetben az erdélyi konyha ízeiből szeretnék meríteni, de szívesen nyúlok más nemzet alapanyagaihoz, akár a spanyol, a francia vagy az olasz konyháról beszélünk. Szeretném a régi magyar konyha sokszínűségét a mai szemlélet és konyhatechnológia felhasználásával megmutatni."

Sárközi Ákos 2014-ben a Borkonyhában elnyerte a világ talán legnagyobb gasztronómiai elismerését a Michelin csillagot! A sok cikkből egy, ahol nem titkolja, hogy Újlengyel is konyhája alapanyagainak egyik forrása.
http://mno.hu/etelesital/a-michelin-csillagos-sef-aki-szinekkel-foz-1216517
http://magyarkonyhaonline.hu/sefportrek/sarkozi-akos

2014 PLAYBOY MAN OF THE YEAR: SÁRKÖZI ÁKOS
Az év emberét rengeteg szál köti Újlengyelhez. Nagymamája, szülei, testvérei mind újlengyeli lakosok, akiknél gyakran megfordul. Büszke Újlengyelre és Újlengyel is méltán lehet büszke rá!

 

SarkoziAkos

 

Surman József- darts

Családi időtöltésként kezdte ezt a sportot, majd a sok autodidakta módon történő gyakorlás meghozta gyümölcsét, egyre jobban kezdte érdekelni a sportág, végül versenyzővé vált. Megyei szinten második és harmadik helyezéseket ért el, majd kiharcolta az országos 9. helyezést is.
Sok sikert kívánunk neki a folytatáshoz!

juszko