HATÁRTALANUL - A titokzatos Hargita

Pályázati szám: HA-13-01-37

 
Szakmai beszámoló

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.
A Határtalanul! program keretében 2010 óta több, mint 30 ezer magyarországi diák vehetett részt.
 

Az Újlengyeli Általános Iskola 18 diákja 2014. május 25-én együtt indult tanulmányi kirándulásra Újlengyelből Erdélybe (Barót) a Határtalanul! program keretében.

Az utazó diákok az iskola 7. évfolyamos tanulói, akik az utazás során kapcsolatokat alakíthatnak ki a határon túli diákokkal, valamint erősíthetik a magyarsághoz, a hazához és az anyanyelvhez való kötődésüket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósult és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által lebonyolított Határtalanul! program rendkívül nagy népszerűségnek örvend mind a diákok, mind a tanáraik körében.

Kedvezményezett: Újlengyeli Általános Iskola

Projekt címe: "Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek" - "A titokzatos Hargita"

Elnyert támogatási összeg: 377 900 Ft

Határtalanul

© 2013 Újlengyeli Általános Iskola