Iskolagyümölcs program

Iskolagyümölcs-program a 2015/2016-os tanévben

 

gyumolcsprogram

 

Európai uniós szinten az iskolagyümölcs-programhoz a 27 EU-tagállam közül 24 csatlakozott, köztük hazánk, Magyarország is. Brüsszel reményei szerint a rendszer segíthet a diákok egészségesebb étrendre nevelésében. Az iskolagyümölcs-program célja, hogy helyes étkezési szokások kialakítására ösztönözze a fiatalokat, ők ugyanis a tanulmányok szerint többnyire később is kitartanak e szokások mellett.

1. Mi a program célja?

Az általános iskolák 1-6. évfolyamos tanulóival megkedveltesse a zöldségeket, gyümölcsöket, ezáltal hosszú távon emelje a korosztály zöldség-, gyümölcsfogyasztását, így hozzájáruljon az egészséges táplálkozási szokások kialakulásához.

2. Kik a program kedvezményezettjei?

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 10. §-a szerinti általános iskola 1-6. évfolyamán tanuló gyermekek.

3. Milyen kommunikációs feladatai vannak az iskolának?

Iskolagyümölcs-plakát elhelyezése a köznevelési intézmény főbejáratánál (a program teljes időtartama alatt kinn kell tartani a plakátot). Javasolt továbbá a szülők tájékoztatása úgy, hogy az iskola saját honlapján szerepelteti, hogy részt vesz az iskolagyümölcs-programban.

A program idei kezdete:

- 2015. szeptember 01.

A program várható vége:

- 2016. május 03.

 

Iskolánk, az Újlengyeli Általános Iskola is részt vesz az Európai Unió pénzügyi támogatásával finanszírozott Európai Iskolagyümölcs-programban.

 

iskolagyumolcs

© 2013 Újlengyeli Általános Iskola