colour style colour style colour style colour style

KEOP Vízmű

USZT logo cmyk                            NKEKlogo                   

 

Projekt azonosítója: KEOP-5.5.0/A/12-2013-0384

Projekt megnevezése: „Újlengyel-Vízmű épületének épületenergetikai fejlesztése"

Megítélt összeg: 5 710 348 Ft
Támogatás aránya: 85% vissza nem térítendő támogatás
Támogató szervezet: NFÜ / NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, mint Közreműködő Szervezet
Projekt kezdete: 2014.03.
Projekt várható befejezése: 2014.09.30.
Projekt összefoglaló: Hőszigetelés és nyílászáró csere. A pályázatnál a kivitelezési szerződések megkötésre kerültek és a projektindítás megtörtént.

 KEOP Vízmű támogatói levél

 

Sajtóhír 2014. június. 16.

Újlengyelben átadták a Vízmű felújított épületét

 

Az Új Széchenyi Terv égisze alatt, a Környezeti és Energia Operatív Programban keretében támogatást nyert újlengyeli Vízmű épületének energetikai célú korszerűsítése sikeresen befejeződött. A beruházás korszerűbb, alacsonyfogyasztású, jól működő épületet eredményezett, amely válaszol a korunk legaktuálisabb kihívására: a fogyasztáscsökkentésre és a környezetünk minél hatékonyabb megóvására.

Újlengyel Község Önkormányzata 2012 év utolsó negyedévében, Petrányi Tamás polgármester úr javaslatára, úgy döntött, hogy megvizsgálja a tulajdonában lévő épületek felújításának lehetőségét. Szakemberek bevonásával elkészítette az épületek energetikai auditját, és megvizsgálta a racionális lehetőségeket. A legmegfelelőbbnek ítélt korszerűsítési javaslattal elindult a 2013 év elején megnyitásra került KEOP-5.5.0/A pályázaton, ahol Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  4 853 796 Forint támogatásban részesítette.

Az előkészítő munkák elvégzése után 2014.02.28-án elkezdődhetett a kivitelezés. Az építés során az épület falára 10 cm polisztirol hab hőszigetelés, a padlásra pedig 20 cm vastag környezetbarát technológiával készült, formaldehid-mentes kötőanyagú (ECOSE® Technology), Knauf gyártmányú üveggyapot hőszigetelés került. A régi, elhasználódott nyílászárók, modern PVC anyagú, hőszigetelt üvegezésűekre lettek cserélve. A radiátorok a helyiségenkénti hőmérsékletszabályozást lehetővé tevő termosztatikus szelepekkel lettek ellátva.

A korszerűsítés hatására közel 60%-os fűtési energia megtakarítás elérése lett megcélozva. Ez 2,43 tonnával csökkenti az épület éves üvegházhatású gáz kibocsátását. Az épület energetikai besorolása "E" kategóriáról "B" kategóriára javult.

Résztvevők:
Projektmenedzsment, energetikai tanulmány elkészítése:
ÉSK Tervezőiroda Kft. -
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; +36 (70) 394-17-40;http://www.iroda.epiteszem.hu/

Kivitelezés, fővállalkozó:

Zéró Energia Ház Kft. - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; tel.: +36 (20) 944-33-00; http://www.zeroenergiahaz.hu/

 

 Sajtóhír KEOP Vízmű